תעשיית הקנאביס מפיקה מחלקים שונים של הצמח מגוון גדול של מוצרים בעלי השפעות שונות ושיעורים שונים של רכיבים פעילים המבוססים על הצמח. ריבוי הכינויים והשמות של קנאביס, מבלבל צרכנים רבים בנוגע להבדלים ביניהם. הנה, קצת סדר
קנאביס:
קנאביס הוא השם הבוטני למאות זנים ומינים של צמח הקנאביס, בעלי אחוזים ושיעור שונה של רכיבים כימיים וכן למגוון רחב של מוצרים המבוססים על כל חלקי הצמח- תפרחות, עלים, זרעים וגבעול. קנאביס זכה ברבות השנים לכינויים ושמות נרדפים רבים כמו "ירוק", "גראס" או "עשב" בעברית , וגם מריחואנה.
מריחואנה:
השם מריחואנה, הוא שם נרדף לקנאביס. למעשה מדובר באותה גברת בשינוי אדרת. הכינוי "מריחואנה", נדבק לקנאביס בשנות ה-30 של המאה הקודמת, במקביל לתהליכי הוצאת קנאביס מחוץ לחוק בארצות הברית. הכינוי, שנשמע מקסיקני, "מריחואנה" עזר למתנגדים לצמח להדביק אליו דעות קדומות של סם מסוכן, המוברח בגבול מקסיקו לארה"ב. מעבר לכך, אין באמת הבדלים בין קנאביס למריחואנה ושניהם מייצגים את הצמח על שלל רכיביו, חלקיו ומיניו. לרוב כאשר מדברים על מריחואנה מתכוונים לקנאביס בעל אחוזים גבוהים של THC, הרכיב משנה התודעה בצמח.
המפ:
ממש כמו מריחואנה, גם המפ, הוא קנאביס. אלא שבמקרה של המפ, מדובר בקנאביס המכיל פחות מ-0.2% של THC. הוא מכונה גם קנבוס והוא אינו משנה תודעה ולא ניחן בסגולות הרפואיות של CBD (הרכיב התרפויטי בצמח) ומשתמשים בו בעיקר כחומר גלם תעשייתי. בעוד שבגידול מריחואנה/קנאביס נבחנת כמות התפרחת היבשה בצמח ומשתמשים בצמחים נקביים, בהמפ מוצא יבול רב בעת הגידול ומשתמשים בו בעיקר לייצור סיבים, זרעים ושמנים לתעשיות כמו הקוסמטיקה, המזון, הדלק ועוד. שמן המופק מהמפ נחשב ל"מזון על" והוא עשיר באומגה 3/6/9 ובוויטמינים A ו-D.
מה ההבדלים בהשפעת קנאביס, מריחואנה והמפ?
מאחר בין קנאביס למריחואנה אין הבדל, גם ההשפעה הדומה היא למעשה תולדה של שיעור הרכב החומרים הכימיים בזן הקנאביס שאתם צורכים. זן עשיר ב-THC יגרום לערפול ושינוי תודעה, בעוד שזן אחר בעל אחוזים גבוהים של CBD ואחוזים נמוכים של THC, ישמש בעיקר לטיפול. למריחואנה ולקנאביס יש השפעות רפואיות, וגם, השפעה על מצב הרוח והתודעה וזה תלוי בהרכב של החומרים בהם. במקרה של המפ אין השפעה משנת תודעה וגם מבחינה רפואית, אין מדובר בזן בעל הסגולות הרפואיות הרבות כמו של CBD, יתרונותיו הבריאותיים הם בעיקר בהיותו "מזון על", בעל ערכים תזונתיים גבוהים